Mangova pena z malinami

27 julija, 2023
0
0

Sestavine za mangovo peno: 250 g mangovega pireja, 60 g cvetličnega medu, 2 rumenjaka, 150 ml mleka, 250 ml sladke smetane, 4 listi želatine

Mango olupimo, razkoščičimo, meso narežemo na koščke, zmešamo s paličnim mešalnikom in precedimo, da dobimo gladko kašo. Želatino namočimo v mrzli vodi. Rumenjaka penasto umešamo z medom, prilijemo vrelo mleka in dobro premešamo. Maso stepamo nad soparo, da dobimo gosto penasto zmes. Potem odstavimo, primešamo ožeto želatino, da se stopi, in maso nekoliko ohladimo. Ohlajeni masi primešamo mangov pire in na koncu še stepeno sladko smetano. Tako pripravljeno peno nadevamo v izbrane kozarce in damo za nekaj časa v hladilnik.

Sestavine za malinov preliv: 200 g malin, 50 g sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja

Malinam dodamo malo vode, kristalni in vaniljev sladkor ter kuhamo, da vre približno 5 minut. Potem precedimo skozi cedilo, da dobimo gladek preliv. Če je redek, še malo kuhamo, da se primerno zgosti, potem pa pokrijemo in ohladimo.
Ohlajeno mangovo peno vzamemo iz hladilnika, prelijemo z malinovim prelivom, okrasimo s svežimi malinami in listom citronke ter ponudimo.