Rezine iz piškotne brizgane mase

4 maja, 2016
0
0

Sestavine: masa: 500 g mehke bele moke, 500 g masla, 300 g sladkorja v prahu, 20 (400 g) rumenjakov, vaniljev sladkor, limonina lupina; in še: 2 žlici temnega kakava, 300 g marelične marmelade; čokoladna glazura: 140 g temne čokolade, približno 100 g rstlinske masti ali olja.

Naredimo maso: Vse sestavine morajo imeti sobno temperaturo, sicer raje nekoliko segrejemo maslo in ga penasto umešamo ter mu primešamo rumenjake, moko, vaniljev sladkor in limonino lupinico.

Maso razdelimo na tri dele – eni tretjini primešamo kakav, vsako tretjino posebej pa namažemo na tri enake ploskve na papir za peko pol centimetra na debelo, spečemo in ohladimo.

Na ploščo položimo prvo svetlo plast pečenega testa, ga premažemo z vročo marmelado, prekrijemo s temno kakavovo plastjo pečenega testa, po vrhu prav tako namažemo z marmelado in prekrijemo še z zadnjo svetlo plastjo pečenega testa, po vrhu prav tako namažemo z marmelado. Počakamo, da se ohladi in na koncu glaziramo s stopljeno čokolado. Narežemo na poljubne rezine.

Čas pečenja: približno 12 minut; temperatura: klasična pečica 210 stopinj, ventilacijska pečica 180 stopinj, plinska pečica stopnja 3.