Češnjevo-pomarančna rulada

3 maja, 2016
0
0

Sestavine: za biskvit: 5 jajc, 175 g sladkorja, 100 g moke; za nadev: 300 g kremnega sira, naribana lupinica polovice neškropljene pomaranče, 10 g mletega sladkorja, 425 g izkoščičenih temnih češenj, 40 g mandljevih lističev.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač premera 30 krat 20 cm in ga obložimo s papirjem za peko. V skledi zmešamo rumenjake in sladkor. V kozico natočimo vodo, jo zavremo, nanjo postavimo skledo in v njej zmešamo sladkor in jajca. Mešamo 5 do 7 minut, dokler ne postane zmes nekoliko gosta in svetlo rumena. Odstavimo s štedilnika. Skozi sito presejemo moko in jo vmešamo v jajčno zmes. Iz beljakov stepemo sneg in ga rahlo vmešamo. Testo nanesemo na pekač, obložen s papirjem, in ga pečemo 15 minut pri 180 stopinjah, tako da je pečeni biskvit še rahel in zlato rumen.

Pekač vzamemo iz pečice, odstranimo papir, biskvitno ploščo položimo na svež kuhinjski prtič in jo tesno zvijemo. Pustimo, da se ohladi. Medtem pripravimo nadev: zmešamo kremni sir, pomarančno lupinico in sladkor. Rulado deloma razvijemo, tako da se ne razlomi, namažemo z nadevom, potresemo s češnjami in tesno zvijmo. Po vrhu jo potresemo z mletim sladkorjem.