Poljubčki s suhimi marelicami, bučnimi semeni in pomarančo

24 marca, 2021
0
0

Priprava: 15 minut

Čas peke: 15–20 minut

Sestavine: 3 beljaki, lupinica biopomaranče, 100 g sladkorja v prahu, 160 g bučnih semen, 160 g suhih marelic

Marelice drobno narežemo, dva pekača obložimo s papirjem za peko, bučna semena pa drobno zmeljemo.

Beljake stepemo v čvrst sneg, nato dodamo sladkor v prahu, vanj nastrgamo lupinico pomaranče in stepamo dalje še nekaj minut, da sneg postane svetleč, gladek in zelo čvrst ter bi ga lahko rezali. Če dvignemo metlico v zrak, se na njej sneg obdrži in ohrani vršičke. Takrat vanj narahlo vmešamo mleta bučna semena in nazadnje na roko z metlico vmešamo še koščke marelic.

Pečico vklopimo na 160 stopinj. Če bomo pekli oba pekača hkrati, pečico nastavimo na kroženje toplega zraka in temperaturo spustimo na 150 stopinj.

Tako pripravljeno zmes nabrizgamo s širokim gladkim nastavkom ali kar z dvema žličkama nalagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo 15–20 minut, da svetlo porjavijo.

Opomba: Pečeni poljubčki so v sredini še rahlo mehki, vendar ne smejo biti lepljivi. Pravilno so pečeni, ko zlahka odstopijo od papirja.

Različica: Količino sladkorja lahko malenkost zmanjšamo, vendar ne preveč, sicer se na pekaču razlezejo. Po želji jih okrasimo s čokoladnim oblivom, v katerega potopimo zgolj vrh kupčka, povrhu potresemo nastrgano lupino ali košček kandirane lupine.

 

 

Recepte za razne bučne jedi najdete v knjigi: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/buce-bucne-jedi