Osvežilne sladice v kozarčkih

17 avgusta, 2023
0
0

SLADOLED AFTER EIGHT
Sestavine: 160 ml kondenziranega mleka, 10 čokoladnih ploščic after eight, 300 ml sladke smetane, 60 ml mleka

V kozico vlijemo kondenzirano mleko in dodamo čokoladice after eight ter na zmernem ognju počasi segrevamo, da se čokoladice raztopijo: večkrat premešamo. Ko dobimo gosto čokoladno kremo, kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se krema ohladi.
V drugo posodo vlijemo sladko smetano in mleko ter ju z električnim ročnim mešalnikom stepamo, nato na rahlo umešamo ohlajeno čokoladno kremo. S kremo napolnimo kozarce in jih postavimo za 4 ure v zamrzovalnik. Okrasimo s čokoladicami after eight.

BRESKVE Z METINO KREMO
Sestavine (za 4 osebe): 100 g sladkorja, 2 veliki breskvi, 4 žlice metinega sirupa, ½ l mleka, 40 g moke, 4 rumenjaki, malo vaniljevega izvlečka ali ščepec vaniljevih semen iz stroka vanilje

Breskve pomočimo za hip v krop in jih olupimo. Razpolovimo jih, odstranimo koščice in namestimo vsako polovičko v svoj kozarec. Mleko zavremo, odstavimo z ognja in dodamo vaniljo.
Rumenjake stepemo s sladkorjem, da nastane rahla krema, primešamo moko, med mešanjem prilivamo po malem toplo mleko in pristavimo na zmeren ogenj. Med nenehnim mešanjem naj krema vre nekaj minut, nato jo zlijemo v skledo, dodamo metin sirup in počakamo, da se ohladi. Ko je krema skoraj mrzla, jo prelijemo po breskvah in postavimo v hladilnik.