Hruškov zavitek

7 aprila, 2016
0
0

Brez sadnega zavitka v diabetični peki ne gre, saj je med najprimernejšimi posladki zaradi minimalne količine moke in dodanega sladkorja, ki prispeva vlaknine.

Za 16 kosov potrebujemo – za vlečeno testo: 250 g moke, ščepec soli, curek olja, topla voda po potrebi; – za nadev: 3 hruške, 2 žlici stevije, 2 žlici olja, 100 g skute, 2 žlici kisle smetane, naribana limonina lupinica, 2 stroka kardamoma, 50 g masla.

Zgnetemo testo iz moke, olja, vode in soli, biti mora povsem gladko in voljno, in ga damo za eno uro počivat na toplo. Testo na pomokanem prtu raztegnemo, pokapamo z oljem in z dlanjo pomažemo, namažemo s kislo smetano, potresemo s skuto in z narezanimi hruškami in posladkamo s stevijo. Naribamo limonino lupinico in potresemo po testu skupaj s strtim kardamomom. S pomočjo prta testo tesno zvijemo, prerežemo na pol in damo v pomaščen pekač. Po vrhu potresemo s koščki masla. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah 40 minut. Pečen zavitek poškropimo z mrzlo vodo, da bo skorja hrustljava.

En kos vsebuje: 100 kalorij, 11 g ogljikovih hidratov, 2 g beljakovin, 5 g maščob, 2 g nasičenih maščob, 1 g prehranskih vlaknin.