Bučke na listnatem testu in bučkin pesto

12 avgusta, 2022
0
0

Iz bučk, sira in listnatega testa lahko naredite odlično lahko kosilo ili večerjo. Ne bom vam vzelo veliko časa: odmrznete zavitek listnatega testa, ga razvaljate obložite s sirom in bučkami, dodate malo začimb in – spečete!

Bučke s svežim sirom

Sestavine: 250 g listnatega testa, 250 g bučk, 250 g svežega sira, 2 stroka česna, 3 jajca, sol, sveže mleti poper, muškatni orešček

Listnato testo razvaljamo na 3 milimetre debeline in ga prenesemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Bučke narežemo na zelo tanka kolesca, jih posolimo in pustimo približno 20 minut, da izločijo vodo. Sveži sir zmešamo z nasekljanim česnom, naribanim muškatnim oreščkom in jajci. Posolimo, popopramo in dobro zmešamo sestavine. Sirovo zmes enakomerno razporedimo po testu, po njej položimo kolesca bučk in pečemo v pečici, segreti na 170 stopinj, približno 30 minut.

Testenine z bučkinim pestom in mocarelino kremo

Sestavine: 100 g špagetov, 1 mocarela, 1 rezina kruha; za pesto iz bučk: 500 g bučk, 10 mandljev ali indijskih oreščkov, 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja, 1 strok česna, 10 g parmezana, sol in poper, 1 inčun ali 2 v olju (po želji)

Bučke naribamo s strgalnikom z večjimi luknjicami, jih damo na cedilo, posolimo s 3 ščepci soli, premešamo in pustimo vsaj 15 minut, da voda odteče iz njih.

Po 15 minutah v loncu za testenine zavremo vodo. Medtem bučke prestavimo na kuhinjsko krpo, jo zavijemo, da iz njih iztisnemo čim več vode. Kuhane testenine odcedimo.

V blenderju zmešamo ožete surove bučke s strokom mletega česna, olupljenimi mandlji ali indijskimi oreščki, oljem in parmezanom. Posolimo in popopramo. Dodamo kuhane testenine.

Rezino kruha zmeljemo in drobtine popražimo v ponvi skupaj z nasekljanima inčunoma. Mocarelo mešamo, dokler ne nastane krema. Kremo vlijemo na krožnike, da naredimo kremno posteljico iz mocarele.

Testeninamo dodamo bučkin pesto in jih ponudimo na mocarelini kremo, potresene z malo popečenih drobtin in parmezanom.

Bučkin pesto lahko hranite od 3 do 4 dni v nepredušno zaprtem kozarcu v hladilniku.