Rjavčki z malinovim sladoledom

12 julija, 2023
0
0

Sestavine: za malinov sladoled: 5 dl mleka, 250 g sladkorja, 25 g glukoznega sirupa, 80 g mleka v prahu, 210 ml sladke smetane, 600 g malinovega pireja, 25 g masla
za rjavčke z malinami: 90 g temne čokolade, 100 g masla, 260 g sladkorja, 2 jajci, 2 žlički vaniljevega sladkorja, 140 g moke, 150 g zamrznjenih malin

Malinov sladoled: Mleko, sladkor, glukozni sirup, mleko v prahu in sladko smetano v kozici na zmernem ognju zavremo, dodamo maslo in maso med mešanjem nekoliko ohladimo. Nato vmešamo malinov pire. Ohlajeno maso vlijemo v strojček za izdelavo sladoleda in zamrznemo.
Rjavčki: Čokolado nalomimo na koščke in jo v kozici nad soparo stopimo, primešamo zmehčano maslo in ročno stepamo, da dobimo gladko maso. Dodamo sladkor, jajci, vaniljev sladkor in še malo stepamo z električnim ročnim mešalnikom. Nato primešamo presejano moko in rahlo zdrobljene zamrznjene maline. Maso napolnimo v pekač, prekrit s papirjem za peko, velikosti 23 × 16 cm, in pečemo 30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.
Rjavčke lahko narežemo na večje kocke ter na vsako položimo kepico malinovega sladoleda. Lahko pa jih nadrobimo v visok steklen kozarec in na vrh položimo kepico malinovega sladoleda.

Vse polno receptov za ledene sladice boste našli v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/ledene-sladice