Rahel rižev narastek s skuto in limono

16 avgusta, 2023
0
0

Sestavine: 0,75 l mleka, žlička soli, 250 g okroglozrnatega belega riža, 70 g masla, 3 jajca, 100 g sladkorja, 200 g pretlačene skute, 2 biolimoni

Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. V lonec nalijemo mleko, ga solimo in zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž in ga kuhamo od 15 do 20 minut, da se zmehča in zgosti. Odstavimo.
Pečico vključimo na 180 stopinj. Model namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
V posodi najprej dobro stepemo maslo, mu dodamo sladkor, malo zatem rumenjake ter vse dobro spenimo. Nazadnje vmešamo skuto in to zmes vmešamo k napol ohlajenemu rižu.
Posodo operemo in v njej stepemo beljake v zelo čvrst sneg. Zelo narahlo ga z metlico vmešamo med riževo zmes, ki jo zatem naložimo v pripravljen model.
Model nežno potisnemo v segreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut. Narastek ponudimo še topel. Toplega nalagamo v skodelice z žlico, šele mrzlega lahko režemo.

Vse polno receptov za pripravo jedi z rižem najdete na: https://zalozba.kmeckiglas.com/jedi-z-rizem/https://zalozba.kmeckiglas.com/jedi-z-rizem/