Svinjska ribica s popečeno zelenjavo

4 maja, 2016
0
0

Za 2 osebi potrebujemo: 360 g ribice, 1 srednje veliko mlado bučko, 1 mesnati paradižnik, 4 po 15 cm dolge rožmarinove vejice, sol, poper, oljčno olje, 1/4 manjše limone.

Ribico narežemo na 12 velikih kolobarjev. Rožmarinove vejice ošilimo in odstranimo lističe tako, da na koncu ostane šopek. Na vejico nabodemo po tri kolobarje ribice, posolimo in popopramo. Bučke postrani narežemo na 3 mm velike kolobarje, iz paradižnika naredimo 6 kolobarjev. Pripravimo dve težki ponvi, v obe damo malo oljčnega olja in ga segrejemo. V eni popečemo nabodala, v drugo potresemo ščep sesekljanega rožmarina. Ko zadišijo, dodamo bučke. Medtem v posodico stisnemo limono, dodamo dve žlici oljčnega olja, ščep grobe soli in zmešamo. Bučke in nabodala opečemo z obeh strani.

Na ogret krožnik najprej zložimo bučke in jih z žličko pokapamo s prelivom. Na ponvi, kjer so se pekle bučke, na hitro obrnemo še kolobarje paradižnika z lopatico, jih postavimo na bučke, čez pa zložimo po dve nabodali. Vse skupaj še enkrat pokapamo s prelivom in ponudimo.

http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/meso