Divjačinska lazanja

4 maja, 2016
0
0

Sestavine: 260 g mletega divjačinskega mesa, 80 g čebule, mešnica začimb za divjačino (rožmarin, brinove jagode, šetraj, majaron, timijan, lovorov list), olje za praženje, 200 g testa za lazanje (brez kuhanja), 100 g naribanega parmezana, 50 g mozarelle, sol, mleti beli poper

Na vroči maščobi prepražimo sesekljano čebulo, da ovene. Dodamo mleto divjačinsko meso, posolimo, popopramo, potresemo z mešanico divjačinskih začimb in dušimo 30 minut. Med dušenjem po potrebi dolivamo tekočino.

Pripravimo bešamel: Maslo segrejemo in dodamo moko. Ko moka zadiši (ne sem porjaveti), zalijemo z vrelim mlekom in dobro prekuhamo. Primešamo mlete paradižnikove pelate in začinimo s soljo in mletim muškatnim oreščkom. Pekač namažemo z bešamelom, nanj položimo prvo plast testa in spet pomažemo z bešamelom. Prekrijemo s prepraženim mesom, potresemo s parmezanom, znova namažemo z bešamelom in to ponovimo 3- do 4-krat. Po vrhu namažemo z bešamelom in potresemo z naribano mozarello. Prečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 30 minut in ponudimo.