Pustni venčki

4 maja, 2016
0
0

Potrebujemo: za testo: pol litra vode, 50 g masla, 250 g moke, 7 jajc; za kremo: 1 l mleka, 6 rumenjakov, 12 žličk sladkorja, 6 žličk moke; za okras: kandirane češnje, sladkor za posip.

Zavremo vodo z maslom, in ko je maslo razpuščeno, posodo odstavimo s štedilnika. Dodajamo moko in hitro mešamo, da ne nastanejo grudice. Dobimo kroglo iz testa, pustimo jo, da se ohladi. Potem previdno dodajamo jajca, eno za drugim, vsako mešamo približno pol minute, nazadnje zmešamo z ročnim mešalnikom, tako da dobimo gladko testo. Napolnimo ga v slaščičarsko vrečko in nabrizgamo v krogih na pekač, pokrit s papirjem za peko. Venčke iz testa pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija, približno pol ure ali dokler ne porumenijo. Počakamo, da se ohladijo.

Medtem naredimo kremo: v posodo vlijemo mleko in ga segrejemo, vendar ne sme zavreti. Odstavimo z ognja, dodamo sladkor in rumenjake ter dobro zmešamo. Potem znova pristavimo na ogenj in kuhamo na šibkem ognju, dokler zmes ne postane kremasta. Odstavimo s plošče in ohladimo. Ko je krema hladna, jo napolnimo v vrečko in z njo napolnimo pečene obročke. Vsak venček okrasimo s kandirano češnjo in potresemo s sladkorjem.