Kolač z jabolki in maskarponejem

7 aprila, 2016
0
0

Sestavine4 srednje velika jajca, 250 g moke, 1 ščepec soli, 400 g jabolk, 250 g maskarponeja, 150 g sladkorja, 1 vrečka instant kvasa, 1 vaniljev strok

Tale kolač pripravimo preprosto in hitro. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in ščepcem soli. Maskarpone damo v posodo in ga premešamo s kuhalnico, tako da se zmehča. Postopoma dodajamo rumenjake s sladkorjem, tako da dobimo rahlo zmes. Dodamo moko s kvasom v prahu. Dodamo še sredico vaniljevega stroka. Previdno mešamo, tako da se sestavine povežejo med seboj.

Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na kocke. Nato jih dodamo zmesi v skledo in premešamo.

Model za okrogel kolač premera 28 cm namastimo in potresemo z moko, odvečno moko stresemo iz modela. Testo poravnamo in pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj približno eno uro. Če se vam zdi, da je površina torte postala pretemna, jo prekrijte z aluminijevo folijo in pecite naprej.

Preden vzamemo kolač iz pečice, z zobotrebcem preskusimo, ali je pečen. Če je zobotrebec suh, ko ga izvlečemo, je kolač pečen. Vzamemo ga iz pečice, pustimo, da se popolnoma ohladi, potem pa ga vzamemo iz modela.

Med sestavinami ni masla, nadomestimo ga z maskarponejem, zaradi katerega je kolač bolj prefinjenega okusa. Lahko ga preprosto potresemo s sladkorjem, zraven pa se odlično prilega kepica vaniljevega sladoleda.