Palačinke z bučkami

3 maja, 2016
0
0

Sestavina: za testo za palačinke: 330 g mleka, 160 g moke, 2 jajci, sol, maslo za peko; za nadev: 500 g bučk, 200 g krompirja, pol rumene čebule, pol kozarca mleka, 50 g tolminskega sira, 40 g naribanega parmezana, dobro oljčno olje, malo soli, provansalske začimbe; preliv: pol kozarca mleka, 20 g tolminskega sira, 20 g parmezana, 20 g masla.

Naredimo testo za palačinke: Stepemo jajca in sol, dodamo moko in mleko. Maso gladko umešamo. Posodo pokrijemo in postavimo za eno uro v hladilnik. Potem na maslu spečemo palačinke.

Pripravimo nadev: Krompir olupimo in nastrgamo. Bučke operemo, olupimo in prav tako nastrgamo. Na ponev vlijemo malo olja in na njem zlato popražimo čebulo. Zmešamo krompir, bučke in čebulo. Sol in začimbe damo v mleko in kuhamo 8 minut na zmernem ognju. Ko se mleko z začimbami ohladi, ga dodamo mešanici krompirja in bučk, dodamo še nariban parmezan in tolminski sir, narezan na majhne kocke.

Na vsako palačinko damo malo nadeva in jih zvijemo, tako da dobimo zvitke, podobne kanelonom, in jih zložimo v pomaščen pekač enega poleg drugega. Z mlekom prelijemo palačinke, potresemo po njih na kockice narezan tolminski sir, nastrgan parmezan in kosmiče masla. Gratiniramo približno 15 minut pri 200 stopinjah.