Miške s šparglji in kozicami

26 aprila, 2023
0
0

Sestavine: 1 šopek špargljev, 200 g moke, 10 g svežega kvasa, 1 žlička medu, 2 dl mleka, 150 g očiščenih repkov kozic, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, 1 limona, sol, poper olje za cvrenje

V posodo nalijemo 2 dl mleka in ga segrejemo do mlačnega. Primešamo mu žličko medu in v njem raztopimo kvas. Moko v skledi začinimo s ščepcem soli. Kvasno mešanico dodamo moki in zamesimo testo, ki naj 1 uro vzhaja na toplem. Kozice začinimo s soljo in poprom ter dodamo nekaj kapljic limonovega soka.

Šparglje očistimo in jih 5 minut kuhamo v osoljenem kropu. Kuhane poberemo iz vode in jih za 2 minuti potopimo v ledeno mrzlo vodo ter jih še enkrat odcedimo. Narežemo jih na koščke in jih skupaj z repki kozic vmešamo v testo. Drobnjak sesekljamo in ga prav tako vmešamo v testo.

Pripravljeno zmes zajemamo z žlico in vlagamo v segreto olje. Cvremo nekaj minut, da miške začnejo dobivati barvo. Ocvrte poberemo iz maščobe in jih polagamo na papirnate brisače. Ponudimo vroče z rezinami limone. Poleg lahko ponudimo jogurtovo omako.

Veliko sezonskih receptov za vse, kar v različnih letnih časih naberemo v gozdu, boste našli v knjigi na:

https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/gozdna-kuhinja-dopolnjena-izdaja