Metini piškoti s čokoladno kremo

22 junija, 2023
0
0

Sestavine: za testo: 280 g moke, ščepec soli, 150 g masla, 75 g sladkorja v prahu, 50 g mandljev, 1 jajce, 1 kavna žlička metinih lističev v prahu; za belo čokoladno kremo: 100 ml sladke smetane, 300 g bele čokolade, nekaj lističev sveže mete; za okrasitev: temna čokolada
Najprej naredimo testo. Maslo, sol in sladkor v prahu dobro premešamo, dodamo moko, mlete mandlje, mlete metine lističe ter vse ugnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v prosojno folijo za živila in shranimo za uro v hladilnik.
Testo razvaljamo na debelino 3 mm in izrežemo kvadrate velikosti 4 × 4 cm. Polagamo jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih od 10 do 12 minut pri 175 stopinjah.
Pripravimo kremo. Sladko smetano z lističi mete zavremo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut.
Precedimo, smetano, znova zavremo in prilijemo čokoladi. Dobro premešamo, da se vsa čokolada raztopi. Kremo dobro ohladimo na sobni temperaturi.
Polovico piškotov obrnemo, nabrizgamo kremo in vsakega pokrijemo z drugim piškotom. Nadevane piškote damo v hladilnik, da se nadev dobro strdi.
Temno čokolado raztopimo in z njo poljubno popišemo piškote. Ko se čokolada strdi, jih narahlo potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo na hladno.