Gobja obara in lisičke za prilogo

27 julija, 2023
0
0

Gobja obara

Sestavine: 300 g različnih okusnih gob, 1 žlica narezanega peteršilja, 1 žlica moke, 3 žlice masti, 1 čebula, narezana na koščke, 1 strok stlačenega česna1 lovorov list, 1 žlička narezanega šetraja, 1 žlica limonovega soka, 1 žlica krušnih drobtin, pol kozarca belega vina, olje, sol, poper
Gobe očistimo in narežemo na večje kose. Položimo jih v vrelo vodo, dodamo sol in lovorov list ter kuhamo 30 minut. Na olju naredimo prežganje z moko in dodamo krušne drobtine, ki morajo zarumeneti.
Primešamo čebulo in česen ter stresemo v juho. Dodamo šetraj in peteršilj. Obaro zmešamo ter pustimo vreti na nizki temperaturi. Preden postrežemo, dodamo vino, limonov sok in poper.

Priloga z lisičkami
Sestavine: 1/2 kg lisičk, 1 bela čebula, peteršilj po okusu, za oreh masla, sol, poper, 1 žlica moke, 1 kozarec sveže tekoče smetane, 100 g pancete
Najprej lisičke očistimo: odstranimo zemljo s klobuka ter odrežemo spodnji del, ki se ga navadno drži največ prsti. Po tem jih na hitro speremo pod tekočo vodo. Čebulo olupimo in drobno narežemo. Nato na hitro operemo peteršilj in ga drobno sesekljamo. Panceto narežemo na kocke. Na malo masla prepražimo čebulo in peteršilj ter dodamo očiščene lisičke in na kocke narezano slanino. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo, dokler se lisičke ne zmehčajo. Moko zmešamo s smetano, prelijemo čez gobe in še zadnjič zavremo.