Fuži v omaki s pršutom in malvazijo

20 julija, 2022
0
0

Njenega avtorja zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je imel serijo priljubljenih televizijskih oddaj z istoimenskim naslovom. V knjigi boste našli vrsto sezonskih in tematskih receptov v poglavjih, kot so: Juhe, Zima, Soljenje pameti in mesa, Resnice in zmote o oljčnem olju, Pir in kruh, Polenta, Mistični ghee. Knjiga je nastala v sodelovanju s slovenskim kmeti.

Fuži v omaki s pršutom in malvazijo

Sestavine za fuže: 200 g gladke moke, 2 jajci, sol; za omako: 100 g pršuta, 100 ml malvazije, 250 g češnjevega paradižnika, 2 stroka česna, 100 ml sladke smetane za kuhanje, šop rukole, oljčno olje; in še: 4 bučni cvetovi, parmezan, oljčno olje

Iz moke, jajc in ščepca soli zamesimo testo, zavijemo ga v folijo in pustimo počivati pol ure. Nato ga na tanko razvaljamo in razrežemo na 4 × 4 cm velike kvadratke. Ovijemo jih okrog pomokanega ročaja kuhalnice, da dobijo za fuže značilno obliko. Fuže kuhamo pet minut v slanem kropu.

Na oljčnem olju popražimo oba stroka česna in ju, preden začneta temneti, odstranimo iz ponve. Dodamo na koščke narezan pršut in ga zalijemo z malvazijo. Počakamo, da alkohol izhlapi, in dodamo na koščke narezan češnjev paradižnik, zalijemo s smetano, pokuhamo, odstavimo z ognja ter dodamo rukolo in kuhane fuže.

Na krožnik damo fuže v omaki, nanje položimo na oljčnem olju popražene bučne cvetove in narezan parmezan.