Cvetovi bučk s kozjim sirom

4 maja, 2016
0
0

Potrebujemo: 6 cvetov bučk, mlad kozji sir, 1 por, 1 žlico skutnega namaza, oljčno olje, poper, sol; za testo: moka, voda, jajce, sol, kurkuma.

Cvetove bučk splaknemo pod tankim curkom vode in s papirnatim prtičem osušimo. Cvetove odpremo in odščipnemo pestiče. V posodi zmešamo kozji sir, skutni namaz, nasekljan por in oljčno olje. Sestavine zmešamo, tako da dobimo gladko zmes. Če ni dovolj gladka, dodamo še malo oljčnega olja, posolimo in popopramo.

Vsak cvet previdno odpremo in ga z žličko napolnimo z zmesjo. Ko je napolnjen, vrh zavrtimo, tako da masa ne bo iztekala. Cvetove zložimo na krožnik in pripravimo testo. V posodi stepemo testo, biti mora gosto in nekoliko lepljivo. V ponev vlijemo obilico olja in ga zelo segrejemo. Vsak cvet pomočimo v testo in ga ocvremo v vročem olju. Med praženjem jih obračamo, da se enakomerno ocvrejo. Postanejo zlato rumeni in hrustljavi, jih s penovko poberemo iz olja. Cvetove zlagamo na papirnat prtič, da se odvečna maščoba odcedi. Poleg ponudimo zeleno solato.