Kokosova pita

4 maja, 2016
0
0

Testo: 150 g moke, 100 g masla, 50 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, kavna žlička pecilnega praška, limonina lupina, 20 g kokosove moke.

Krema: 250 ml mleka, pol stroka vanilje, 2 rumenjaka, 50 g sladkorja, 20 g praška za vaniljev puding, 5 g škroba, 10 g masla, 30 g kokosove moke.

Čokoladna glazura: 150 g bele čokolade, 75 ml sladke smetane, kokosova moka

Krema: Vaniljev strok prerežemo po dolžini, postrgamo sredico, damo v 4 dl mleka in zavremo. Pokrijemo in pustimo stati 15 minut. Rumenjaka in sladkor dobro premešamo, dodamo 1 dl hladnega mleka, škrob in prašek za puding ter gladko razmešamo. Primešamo sladko smetano, precejeno kuhano mleko in kremo kuhamo, da vre 3 minute. Potem primešamo kokosovo moko in maslo ter kremo nadevamo v pečeno podlago iz testa. Kremo poravnamo in pečemo 25 minut pri 180 stopinjah. Pečeno pito ohladimo.

Glazura: Sladko smetano zaremo in prilijemo beli čokoladi. Mešamo, da se vsa čokolada raztopi. S tako pripravljeno glazuro premažemo pečeno pito. Po vrhu potresemo s kokosovo moko in damo pito v hladilnik, da se glazura strdi. Potem jo razrežemo na primerne kose in ponudimo.