Ledena rulada z jagodičjem in čokoladnim prelivom

23 julija, 2022
0
0

Sestavine: za biskvit: 2 jajci, 80 g sladkorja v prahu, 60 g pšenične bele moke, 20 g jedilnega škroba

Beljaka ločimo od rumenjakov. Z električnim ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjaka s polovico sladkorja (40 g). Beljaka in preostali sladkor (40 g) stepemo v čvrst sneg. K snegu na rahlo umešamo rumenjakovo peno, presejano moko in jedilni škrob. Maso premažemo po plitvem pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Pečen biskvit takoj zvijemo v rulado in pustimo, da se ohladi.

za nadev iz jagodičja: 120 g jagodičja (maline, robidnice, jagode, borovnice, ribez itn.), 80 g sladkorja v prahu, 2 jajci, 1 rumenjak, 10 g vaniljevega sladkorja, 250 ml sladke smetane, 2 lističa želatine

Jagodičje očistimo, damo v večjo skledo in potresemo s sladkorjem v prahu. Sadje in sladkor s paličnim mešalnikom pretlačimo, da dobimo sadno kašo. Nad paro stepemo jajci, rumenjak, kristalni in vaniljev sladkor. Želatino namočimo v vodi, jo ožamemo in dodamo topli jajčni masi. Nato jo mešamo toliko časa, da se ohladi. Vanjo umešamo še stepeno sladko smetano.

Biskvit razvijemo in premažemo s pripravljenim nadevom. Biskvit z nadevom zvijemo v rulado in zavijemo v plastično folijo ter postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure.

za preliv: 150 g mlečne čokolade

Mlečno čokolado nad paro stopimo in jo prelijemo po zamrznjeni ruladi.