Sladke Crêpes Suzette

3 marca, 2021
0
0

Posebno osvežilne so tople palačinke s svežim sadjem, v tem času na primer s  koščki pomaranč in potresene z mletim sladkorjem, ali polnjene z dušenimi jabolki in cimetom, krasne pa so tudi s čokolado in mletimi orehi ali lešniki. Da ne bo pomote, tudi slane različice so zelo slastne.

Sestavine: za testo za palačinke: 2 jajci, 1/8 l mleka, sol, 100 g bele moke, malo mineralne vode, 20 g raztopljenega masla; in še: 40 g masla, 2 žlici sladkorja, 1žlica limonovega soka, 1 žlička nastrgane lupinice biolimone, 40 ml pomarančnega likerja

Naredimo testo za palačinke: Jajci razžvrkljamo z mlekom, dodamo sol in presejemo  v to moko. Gladko umešamo testo in ga pustimo počivati najmanj eno uro. Nato ga razredčimo z mineralno vodo in spečemo iz njega na raztopljenem maslu 8 tankih palačink. Vsako pečeno palačinko preganemo v trikotnik.

Potem kremasto zmešamo 40 g masla, 2 žlici sladkorja, limonov sok in limonino lupinico in vse skupaj razpustimo ponvi. V ponev damo v trikotnike prepognjene palačinke in jih obrnemo. Segrejemo pomarančni liker, ga prelijemo po vročih palačinkah, prižgemo in takoj ponudimo.