Korenčkovi rezanci s pomarančnim prelivom

22 septembra, 2023
0
0

Sestavine (za 2 osebi): 500 g korenčka, 3 žlice orehovega olja, 2 žlici limonovega soka, 4 žlice pomarančnega soka, 2 žlici cvetličnega medu, ½ lončka semen granatnega jabolka, nekaj lističev pehtrana, ½ lončka indijskih oreščkov, sol
V ponvici brez maščobe pražimo indijske oreščke 2 minuti, da zadišijo. Med praženjem jih večkrat premešamo. Odstavimo jih in prihranimo za pozneje. Mlad korenček ostrgamo, starejšega pa olupimo z lupilnikom. S spiralnim rezalnikom narežemo korenčkove rezance.
Pripravimo še preliv: V steklen kozarec nalijemo orehovo olje ter sveže stisnjen in precejen limonov in pomarančni sok. Kozarec zapremo s pokrovčkom ter ga dobro pretresemo. Kozarec odpremo, dodamo še cvetlični med in posolimo, znova zapremo in pretresemo. Preliv polijemo po korenčkovih rezancih in jih dobro premešamo.
Posodo pokrijemo s prosojno živilsko folijo in počakamo 10 minut, da se korenčkovi rezanci navzamejo okusa preliva. Korenčkove rezance razdelimo po posodah, potresemo s semeni granatnega jabolka, praženimi indijskimi oreščki in sesekljanim pehtranom.

Veliko odličnih receptov boste našli v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/slastno-iz-korenin/