Piškoti s pirinimi kosmiči, lešniki in suhim sadjem

3 decembra, 2021
0
0

Sestavine: (za približno 700 g piškotov) za testo: 250 g pirinih kosmičev, 100 g nasekljanih lešnikov, 120 g masla, 200 g suhega sadja (hruške, fige, jabolka, kakiji, brusnice), 2 jajci, 100 g cvetličnega medu, nastrgana pomarančna lupinica, vaniljeva aroma, temna čokolada za okrasitev piškotov

Maslo raztopimo, dodamo pirine kosmiče in nasekljane lešnike ter pražimo na šibkem ognju dobrih 5 minut. Prepražene kosmiče in lešnike prestavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih enakomerno razvrstimo, da se čim prej ohladijo. Jajci stepamo z medom, da dobimo rahlo penasto maso, umešamo arome ter mešanico prepraženih pirinih kosmičev in lešnikov ter na koščke narezano suho sadje. Pripravljeno maso pokrijemo in pustimo stati pol ure, da se sestavine prepojijo. Potem jo s čajno žličko oblikujemo v kupčke in jih polagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Piškote pečemo od 12 do 14 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 170 stopinj. Pečene piškote dobro ohladimo, potem pa jih poljubno popišemo s temno čokolado. Ko se čokolada strdi, jih ustrezno shranimo.

Veliko receptov boste našli v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/nedeljske-praznicne-sladice