Kostanjeve kocke z bananami

24 oktobra, 2021
0
0

Nabrane kostanje navadno skuhamo in tako so odlična preprosta večerja. Toda slastni kostanji so uporabni tudi za pripravo raznih sladic, na primer rahlih kostanjevih kock z bananami.

Sestavine za biskvit: 6 jajc, 120 g mletih orehov, 120 g sladkorja, 120 g moke, ½ zavitka pecilnega praška; za kremo: 450 pretlačenega kuhanega kostanja, 250 sladke ali albuminske skute, 150 g sladkorja v prahu, 2 žlici ruma; za čokoladni preliv: 150 g jedilne čokolade, 150 ml sladke smetane, 3 žlice medu; in še: 6 banan, 2 dl sladke smetane, 50 g pretlačenega kuhanega kostanja za posip

Za testo ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, nato dodamo stepen beljak in na koncu orehe ter moko s pecilnim praškom. Sestavine dobro premešamo in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

Vse sestavine za kremo dobro zmešamo.

Za preliv nad soparo stopimo čokolado s sladko smetano in medom.

Ohlajen biskvit premažemo s polovico kostanjeve kreme, nanjo zložimo vzdolžno prerezane banane in jih prelijemo s čokoladnim prelivom. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Premažemo še s preostankom kostanjeve kreme in po vrhu zgladimo s stepeno sladko smetano. Potresemo s pretlačenim kuhanim kostanjem, narežemo na kocke in ponudimo.