Čokoladne palačinke s pomarančno omako

25 maja, 2021
0
0

Kaj vse lahko pričaramo iz čokolade: tople in hladne napitke, torte in kolačke, čokoladne deserte in strjenke, naredimo pralineje za sladkosnede in palačinke. Knjiga kuharskega mojstra Andreja Goljata z naslovom Čokolada, ki nas vpelje v svet kuhanja in peke s čokolado, je te dni izšla v ponatisu.
 
Sestavine za čokoladne palačinke: testo za palačinke: 50 g temne čokolade, 100 g bele moke, 2 žlici kakavovega prahu, 2 jajci, 2 žlici pomarančnega soka, 2 dl mleka; in še: maslo za peko palačink

Polovico mleka segrejemo le toliko, da v njem raztopimo čokolado. Nekoliko ga ohladimo, dodamo drugo polovico mleka, moko, kakavov prah, jajci, 2 žlici pomarančnega soka in razžvrkljano testo za palačinke. Palačinke spečemo na maslu na blagem ognju.

za pomarančno omako: 2 veliki pomaranči, 40 g masla, 60 g rjavega sladkorja, 1 dl sladke smetane, 2 žlici kisle smetane, pomarančni liker

Pomarančama z nožem obrežemo lupino tako, da odstranimo tudi beli del, izrežemo krhlje. Na raztopljenem maslu razpustimo sladkor, dodamo smetani, pomarančni liker in pomarančne krhlje, zavremo in omako ponudimo s čokoladnimi palačinkami.

Več receptov za jedi s čokolado najdete v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/cokolada