Obrnjeni cheesecake v kozarčkih

16 maja, 2021
0
0

Sestavine (za 8 do 10 kozarčkov): za sadno plast: 450 g malin in robid (lahko zamrznjenih ali svežih); za kremo: 5 jajc, 130 g sladkorja v prahu, 20 g sladkorja z burbonsko vaniljo, 400 g svežega kremnega sira, 200 g skute, 400 g maskarponeja, sok 1/2 limone; za piškotno podlago: 250 g maslenih piškotov, 100 g zmehčanega masla

Pečico ogrejemo na 180  stopinj in vanjo damo pekač, v katerega smo nalili vodo, saj se bo cheesecake pekel v vodni kopeli. Maslene piškote zdrobimo ali grobo zmeljemo ter jih zmešamo z zmehčanim maslom. Maso razporedimo po dnu modela za torto (premera 24–26 cm), ki ga tesno ovijemo v alufolijo in spravimo v hladilnik.

Za kremo stepemo beljake v trd sneg, rumenjake pa penasto umešamo z obema vrstama sladkorja. Skupaj zmešamo kremni sir, skuto, maskarpone in limonov sok ter maso primešamo rumenjakovi kremi. Nato v kremo postopoma vmešamo še sneg iz beljakov. Kremo prelijemo čez piškotno podlago.

Cheesecake postavimo na pekač z vodo in pečemo 60 minut pri 180 stopinjah. Ko je pečen, naj se rahlo ohladi, nato pa ga z zajemalko za sladoled obrnjeno naložimo v desertne kozarčke, na dno katerih smo nalili plast dušenih robid in malin. Spodaj je tako sadna plast, vmes kremasta in na vrhu piškotna. Okrasimo s svežim jagodičjem.