Zavitek z gozdnimi sadeži in vaniljevo kremo

16 maja, 2021
0
0

Najpreprostejša možnost, kadar nimamo veliko časa, je: kupimo škatlo vaniljevega sladoleda, segrejemo zamrznjeno jagodičje, mu dodamo sladkor in vaniljev izvleček. Vsa umetnost in skrivnost te odlične slaščice je, da prelijemo po ledeno mrzlem sladoledu vroče jagodičje in ponudimo čisto takoj. Gozdni sadeži so odlični tudi v kombinaciji z vaniljevo kremo.

Sestavine: 250 g listnatega testa; za nadev: 400 g gozdnih sadežev, 120 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, nastrgana lupinica 1 biopomaranče, 60 g belega biskvita; za vaniljevo kremo: 250 ml hladne vode, 120 g kremina (prahu za vaniljevo kremo)

Nadev: Če uporabljamo zamrznjene gozdne sadeže, jih najprej napol odtalimo in dodamo še 30 g ostre moke. Gozdne sadeže damo v skledo, dodamo na kocke narezan beli biskvit, navadni in vaniljev sladkor in pomarančno lupinico ter dobro premešamo.

Vaniljeva krema: Vodo in kremin gladko razmešamo. Listnato testo razvaljamo v obliki pravokotnika, na sredino nabrizgamo vaniljevo kremo, nanjo pa naložimo nadev iz gozdnih sadežev. Robove testa namažemo s stepenim jajcem in zavijemo. Na koncih stisnemo, da se testo zlepi. Potem zavitek obrnemo, prestavimo na pomaščen pekač in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.

Kako naredimo beli biskvit
Zanj potrebujemo: 6 jajc, 150 g sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja, 180 g moke, ščepec soli

Jajca, obe vrsti sladkorja in sol stepamo, da dobimo rahlo penasto maso. Moko presejemo, jo previdno umešamo in biskvitno maso nadevamo v model. Paziti moramo, da maso dobro umešamo in da v njej ni grudic. Ne smemo mešati predolgo, ker začne masa izgubljati volumen in biskvit ne bo rahel. Pečemo od 25 do 30 minut pri 180 stopinjah.