Limonove rezine z listnatim testom

10 marca, 2021
0
0

Sestavine: 250 g listnatega testa; za nadev: 100 g sladkorja, 200 g mletih mandljev, 1 jajce, 2 limoni; za limonov žele: sok 2 limon, 40 g sladkorja

Naredimo nadev: Sladkor in jajce malo stepamo, dodamo nastrgano lupinico ene limone, sok 2 limon in mlete mandlje ter dobro premešamo. Testo razvaljamo v pravokotnik debeline 2 mm. Razrežemo ga na 3 enake dele. Prvi del položimo v pekač, 1 cm zunanjega roba namažemo z mešanico rumenjaka in žlico mleka, v sredino pa namažemo polovico nadeva. Pokrijemo z drugo plastjo testa in postopek ponovimo. Potem pokrijemo s tretjo plastjo, zunanje robove malo stisnemo, da se zlepijo. Po sredini večkrat prebodemo z vilicami, vrhnjo plast pa premažemo z rumenjakom ali mlekom. Pecivo pečemo od 15 do 20 minut pri 180 stopinjah.

Pripravimo limonov žele: Limonov sok in sladkor zavremo in kuhamo, da se nekoliko zgosti. S toplim želejem premažemo še vroče pecivo, takoj ko ga vzamemo iz pečice.
Počakamo, da se ohladi na sobni temperaturi, potem pa ga narežemo na rezine. Okrasimo ga lahko s kandiranimi rezinami limone.