Krompir iz ponve

7 marca, 2021
0
0

Zdaj je čas pregledovanja in pospravljanja. Tudi po zalogah v shrambi, kjer porabljamo zimske zaloge živil, med njimi je tudi krompir. Tukaj je predlog, kaj dobrega lahko pripravite iz njega.

Sestavine: 750 g krompirja, 4 majhne čebule, 75 g mesnate slanine, 30 g margarine; in še: 3 jajca, 3 žlice mleka, sol, poper, sladka paprika, nastrgan muškatni orešček, 125 g  mesnate slanine, 2 žlici sesekljanega drobnjaka

Krompir operemo, damo v lonec z osoljeno vodo in kuhamo od 20 do 25  minut. Nato ga odcedimo, še vročega olupimo, ohladimo in narežemo na rezine. Čebule olupimo in sesekljamo, slanino narežemo na kocke in ocvremo v ponvi. Dodamo še 30 g margarine. Ko se stopi, stresemo vanjo čebulo in dušimo, da postekleni. Dodamo krompir in ga rjavo prepražimo.

Jajca stepemo z mlekom, dodamo sol, poper, sladko papriko in nastrgan muškatni orešček. Dodamo še 125 g na kocke narezane mesnate slanine in sesekljan drobnjak. Vse skupaj premešamo in zlijemo na krompir. Počakamo približno 10 minut, da jajca zakrknejo. Poleg ponudimo mešano solato ali kisle kumarice.