Jabolka z medom in rožmarinom

25 septembra, 2020
0
0

Tele jabolčne sladice ne pripravimo v velikih količinah, saj je najboljša še topla. Je pa zelo dobra in preprosta pa tudi veliko časa ne vzame za pripravo. Zagotovo recept, ki se bo znašel v vaši kuharski beležnici.

Sestavine (za 4 osebe): 250 g zamrznjenega listnatega testa, 4–6 jabolk, 100 g sira philadephia, nekaj žlic medu, vejica svežega rožmarina, ščepec soli

Zamrznjeno listnato testo pustimo eno uro pri sobni temperaturi, da se odtaja. Nato ga razvaljamo približno 5 mm debelo. Razrežemo ga na kvadratne kose, velike okoli 7 krat 7 cm. Sir philadelphia zmešamo z 2 do 3 žlicami medu in ščepcem soli. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Jabolka olupimo in narežemo na četrtine. Odstranimo jim peščišče in narežemo na tanke rezine. Vsak kos listnatega testa namažemo z malo sira philadelphia in ga pokrijemo s 3 do 4 rezinami jabolk. Pokapamo jih z medom in pečemo približno 15 minut. Ko se jabolka zapečejo in je listnato testo zlato rumeno ter po robovih pečeno, vzamemo pekač iz pečice. Jabolka potresemo z rožmarinom, na vsak kos nekaj lističev, zatem jih potisnemo v pečico še za 2 do 3 minute.

Pecivo ponudimo toplo, zraven pa malo medu v skodelici.