Kako naredimo češnjev sladoled

29 junija, 2020
0
0

Dnevi postajajo vroči in vedno bolj se prilega sladoled. Kot vse, kar naredimo doma, je tudi domači sladoled neprimerno boljši od kupljenega.

Zanj potrebujemo: 350 g zamrznjenih izkoščičenih češenj, 400 g kondenziranega mleka, 5 žlic češnjevega soka, 1 1/4 lončka sladke smetane, 6 žlic sladkorja v prahu.

Češnje damo v skledo in pustimo dve uri pri sobni temperaturi, da se odtalijo. Nato jih precedimo, odvzamemo pest češenj in prihranimo češnjev sok. Preostale češnje na hitro sesekljamo v električnem sekljalniku (blenderju), da dobimo kašasto zmes, ne pireja.

Ohlajeno sladko smetano stepemo z električnim ročnim mešalnikom, počasi dodajamo sladkor v prahu. Nato narahlo umešamo sesekljane češnje, prihranjene cele češnje in češnjev sok ter dobro ohlajeno kondenzirano mleko.

Pripravljeno maso damo v posodo, primerno za zamrzovanje, jo pokrijemo in zamrznemo za najmanj 5 ur. Posodo vzamemo iz zamrzovalnika 15 minut prej, preden češnjev sladoled ponudimo, saj ga bomo laže zajeli z žlico za sladoled.

S sladoledno maso lahko napolnimo tudi modelčke za sladoled na palčki.