Ste za gobovo juho s pivom?

13 maja, 2016
0
0

Za pripravo nevsakdanje juhe potrebujete naslednje sestavine: 250 g gob šitake, 250 g jurčkov, 3 žlice olja, 0,5 čajne žličke soli, 0,5 čajne žličke popra, 2 žlici masla, 1 narezana čebula, 2 dcl piva (brown ale), 1 l zelenjavne jušne osnove ali vode, 50 g smetane za kuhanje, 0,5 čajne žličke soli, 0,5 čajne žličke popra, 0,25 čajne žličke dimljene paprike (začimba)

Pečico segrejemo na 220 °C. Narezane gobice položimo na papir za peko in jim dodamo 2 žlici olja, sol in poper. Pečemo približno 8 minut. Premešamo in pečemo še dodatnih 8 minut.V večjo ponev damo maslo, olje in nato še čebulo. Segrevamo, da čebula dobi zlate robove, in vmes mešamo. Med mešanjem v ponev dodamo pivo, nato še gobe in jušno osnovo ter kuhamo še 10 minut. Juho s paličnim mešalnikom utekočinimo. Dodamo še smetano, sol, poper in dimljeno papriko. Takoj postrežemo.

Potopite se v okusni svet kuhanja s pivom in v NOVI knjigi slovenskih avtorjev Anderja Colariča in Davorja Mišmaša PIVO – pijača doživetja spoznajte zanimive kulinarične namige.

http://zalozba.kmeckiglas.com/pivo-pijaca-dozivetja