Bučna rulada

9 novembra, 2022
0
0

Sestavine: 110 g mesa buče maslenke, 3 srednje velika jajca sobne temperature, 140 g sladkorja, 100 g moke, 2 pecilnega praška, 1 čajna žlička cimeta v prahu, 250 g svežega kremnega sirčka, 100 g sveže tekoče smetane, 120 g sladkorja v prahu, 1 žlička vaniljevega izvlečka, 12 polovičk orehovih jedrc (popečenih in grobo sesekljanih)

Buči odstranimo semena in lupino in jo narežemo 1 cm debele rezine. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 20 minut ali dokler se ne zmehčajo. Pečene pretlačimo v gladek pire in počakamo, da se ohladi.

V skledi zmešamo jajca s sladkorjem, dokler ne postanejo svetla in ne narastejo. Dodamo bučni pire, cimet in premešamo. Nazadnje v dveh delih dodamo presejano moko s pecilnim praškom.

Pekač velikosti 37 × 32 cm obložimo s papirjem za peko, vlijemo vanj testo in ga poravnamo. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, ali je testo pečeno. Vzamemo ga iz pečice, po vrhu potresemo s sladkorjem, nato pa prekrijemo z drugim listom papirja za peko in obrnemo narobe.

Papir za peko, na katerem smo pekli, odstranimo testo zavijemo. Pustimo, da se ohladi.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in na pekaču prepražimo orehova jedrca. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se ohladijo, in jih grobo nasekljamo. V skledo damo sveži sirček, zelo hladno smetano, sladkor v prahu in vaniljev izvleček. Z električnimi metlicami stepamo, vse dokler ne dobimo enotne, precej čvrste kreme. Dodamo sesekljane orehe in premešamo z lopatko.

Biskvitno testo razvaljamo in namažemo s kremo 5 cm do roba, zato da nadev ne bo iztekal. Rulado zavijemo v prosojno folijo in pustimo počivati ​​v hladilniku vsaj 2 uri. Preden jo ponudimo, jo potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo.

Oznake