Bezgova rulada z borovnicami

14 junija, 2021
0
0

Čas priprave: 1 ura

Sestavine: za testo: 6 žlic mehke bele moke, 6 žlic čičerkine moke, 200 g grškega jogurta, 1 žlička sode bikarbone, 2 žlici svežih borovnic, 2 žlici vode; za nadev: 2 zvrhani žlici domače kisle smetane, 200 g sladke albuminske skute, 3 žlice bezgovega sirupa, 3 večji osmukani bezgovi cvetovi, borovnice za okras

Borovnice za testo z vodo v blenderju zmeljemo. V skledi zmešamo vse sestavine za testo, nato ga stresemo v pekač za piškote, prekrit s papirjem za peko.

Razprostremo ga na približno velikost 24 x 29 cm. Testo damo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 13 minut.

Bezgove cvetove osmukamo in  zmeljemo s sirupom v blenderju. V skledi premešamo kislo smetano, sladko albuminsko skuto in pripravljen sirup s cvetovi.

Ko je testo pečeno, ga vzamemo in pečice in rulado zavijemo takoj s papirjem vred in počakamo, da se ohladi (zvito testo lahko zavijemo v mokro krpo). Ko se testo ohladi, bo samo odstopilo od papirja. Rulado nato na hitro namažemo s tremi četrtinami nadeva in jo spet zvijemo, tokrat brez papirja. Premažemo jo s preostalim nadevom ter okrasimo z borovnicami in bezgovim cvetjem. Rulada naj še nekaj časa počiva v hladilniku, šele nato jo ponudimo.