Rožičeva rezina z brusnicami

30 decembra, 2020
0
0

Sestavine: za biskvit: 9 žlic čičerkine vode, 50 g sladkorja, 80 g riževe moke, 50 g rožičeve moke, 10 g kakava v prahu, ½ zavitka pecilnega praška, 1 žlica ruma, 180 ml mleka, 180 ml olja, 30 g suhih brusnic, vaniljeva aroma

Riževo in rožičevo moko, pecilni prašek in kakav v prahu dobro premešamo. V drugo posodo damo mleko, olje, vaniljevo aromo in rum, dobro premešamo ter umešamo suhe sestavine. Čičerkino vodo stepamo, da dobimo penasto maso kot sneg iz beljakov, umešamo sladkor in še malo stepamo. Sneg narahlo umešamo v osnovno testo. Maso nadevamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in enakomerno poravnamo. Potresemo z narezanimi suhimi brusnicami in pečemo 20 minut v pečici, segreti na 170 stopinj. Pečeni biskvit ohladimo.

za nadev: 300 g brusnične marmelade

Ohlajen biskvit prerežemo na pol, da dobimo dva enaka dela. En del premažemo z 2/3 brusnične marmelade in pokrijemo z drugim delom. Povrhu premažemo s preostalo marmelado. Rezino damo v hladilnik in pripravimo preliv.

za preliv: 100 ml sladke smetane, 150 g temne čokolade

Sladko smetano zavremo, dodamo na koščke narezano temno čokolado in mešamo, da se raztopi. S pripravljenim prelivom prelijemo rezino in jo damo v hladilnik še za 2 do 3 ure. Dobro ohlajeno poljubno narežemo.

 Več receptov za sladice najdete na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice-alenke-kodele