Rulade s sadjem, orehi in semeni

19 oktobra, 2016
0
0

Rulada je preprosta sladica, za katero uporabimo različne nadeve, tudi sadje, orehe in bučna semena, ki nam jih ponuja jesenski čas. Recept za tole odlično osvežilno rulado z nadevom iz jabolk in orehov je nekoliko manj znan, vendar ga je, verjemite, vredno preskusiti.

Jabolčna rulada z orehi

Potrebujemo: 6 jajc, 6 žlic sladkorja, 6 žlic moke, malo pecilnega praška; za nadev: krušne drobtine, 7 debelih jabolk, 100 g mletih orehov, sladkor, cimet v prahu

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, da dobimo rahlo in svetlo zmes. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, ki ga počasi dodajamo jajčni zmesi. Na koncu dodamo še presejano moko, pomešano s pecilnim praškom.

Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko ali ga dobro namastimo in potresemo s krušnimi drobtinami. Jabolka olupimo, naribamo in enakomerno razporedimo po drobtinah, potresemo s sladkorjem in cimetom. Po vrhu potresemo še mlete orehe, nato prelijemo s pripravljenim testom.

Pečemo v vnaprej ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 25 minut. Še toplo testo iz pekača obrnemo na kuhinjsko krpo in s pomočjo krpe zavijemo pečeno testo z nadevom navznoter.

Več  receptov  je v 42. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/podezelske-sladice