Skutni mafini z višnjami

4 maja, 2016
0
0

Sestavine: 80 g praženih lešnikov, 100 g mlečne čokolade, 100 g pomarančnih arancinov, 50 g rozin, 120 g pretlačene skute, 2 jajci, 100 g masla ali margarine, noževa konica soli,1 zavitek vaniljevega sladkorja, 80 g sladkorja, ščepec mešanice začimb za medenjake, 200 g bele moke, 1 zavitek pecilnega praška, 20 izkoščičenih višenj iz kompota; in še: malo masla za premaz, sladkor v prahu za posip ali temna in bela čokolada za premaz.

Lešnike in čokolado grobo sesekljamo, dodamo pomarančne sesekljane arancine ter oprane in osušene rozine. V posodi z metlico v gladko testo zmešamo skuto, jajci, stopljeno maslo, sol, vaniljev sladkor, sladkor, začimbe za medenjake, moko in pecilni prašek ter primešamo mešanico lešnikov, čokolade, arancinov in rozin.

S polovico testa napolnimo posodice za mafine, vsakemu v sredino dodamo po dve izkoščičeni višnji, zapolnimo s preostankom testa in jih spečemo v segreti pečici. Pečene delno ohladimo, jih na tanko premažemo s stopljenim maslom in potresemo s sladkorjem v prahu ali pa premažemo s temno in belo čokolado. Čas pečenja: približno 25 minut; klasična pečica: 200 °C; ventilacijska pečica 175 °C; plinska pečica: stopnja 2 ali 3.