Sestavine: 3,5 dl mleka, 1 zavitek čokoladnega pudinga, 40 g sladkorja, 80 g temne čokolade, narezane na koščke (lahko tudi čokoladnih solzic), 250 g bele moke, 1 zavitek pecilnega praška, 1 jajce, 120 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 125 g masla ali margarine, 2,5 dl mleka.

V 0,5 dl hladnega mleka razmešamo čokoladni puding in ga zakuhamo v 3 dl vrelega mleka s 40 g sladkorja, dobro prekuhamo, mu dodamo polovico temne čokolade in ga počasi ohlajamo.

Moko in pecilni prašek zmešamo. Posebej v posodi razžvrkljamo jajce, mleko, stopljeno maslo, sladkor in vaniljev sladkor ter to primešamo moki in dobro zmešamo. Polovico testa porazdelimo v posodice za mafine, vsakemu na sredino položimo 1 žličko pudinga in ga prekrijemo s preostankom testa.

Mafine spečemo v segreti pečici, pečene vzamemo iz pečice in jih pustimo v pekaču še 5 minut, nato jih poberemo iz pekača in ohladimo. Čas pečenja: približno 20 minut; klasična pečica: 205 °C; ventilacijska pečica 180 °C; plinska pečica: stopnja 2 ali 3. Ohlajene po želji potresemo s sladkorjem v prahu.