Jajčni nadevi

4 maja, 2016
0
0

Jajca, ki jih napolnimo za različnimi nadevi, so okusna popestritev narezka. Pripravimo jih povsem preprosto: trdo jih skuhamo, prerežemo na pol, vzamemo iz polovic rumenjake in jih pretlačimo. Napolnimo jih z najrazličnejšimi nadevi: s francosko solato, z mesom postrvi, lososa, z rumenjaki, zmešanimi z zeliščno majonezo. Pretlačene rumenjake umešamo z dodatki, jih nabrizgamo v jajčne skodelice in okrasimo z ozko prirezano rezino gnjati, lososa, kisle kumarice, nabrizgamo zvezdice, pike in druge okraske iz umešnega sardelnega, zeliščnega ali drugega masla.

Če bomo polnjena jajca priložili k francoski solati, potrebujemo: 6 trdo kuhanih jajc, 60 g masla, žlico gorčice, sol, poper, limonin sok, za okras kisle kumarice, rdečo papriko ali peteršilj.

Kuhana in ohlajena jajca po dolgem prerežemo. Rumenjake previdno iztisni in jih pretlačimo. Penasto umešamo maslo, dodamo pretlačene rumenjake, sol, poper, gorčico in po okusu limonin sok. Zmes damo v brizgalno vrečko in z njo napolnimo beljakove polovice. Okrasimo jih in zložimo okrog francoske solate. Okus lahko nekoliko spremenimo, tako da dodamo nadevu hren.

Za lososov nadev potrebujemo: 6 jajc, 50 g mletega dimljenega lososa, pol majhne bele čebule, 1 žlico kisle smetane, 3 žlice kremnega sira, 1 žlico gorčice, 2 žlici limoninega soka, sol, malo mlete rdeče paprike, koščki lososa in koprc za okras.

V pretlačene rumenjake dodamo zmletega lososa, zmleto čebulo, kremni sir, kislo smetano, gorčico, limonin sok mleto papirko in sol po okusu. Zmes damo v brizgalno vrečko in napolnimo beljakove skodelice. Okrasimo s koščki dimljenega lososa in koprcem ali kakšnim drugim svežim zeliščem, ki se ujema z okusom lososa.