Jabolčna pita

4 maja, 2016
0
0

Krhko testo za dno: 300 g mehke bele moke, 100 g masla, 100 g sladkorja, 2 jajci, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, limonina lupinica; za biskvit: 100 g masla, 40 g mletih mandljev, 1 jajce, 200 g mehke bele moke, 1 zavitek pecilnega praška, 1,5 dl mleka, limonina lupinica, cimet, 100 g rozin (namočenih v rumu); 800 g jabolk, narezanih na lističe, limonin sok; testo za okras: 100 g hladnega masla, 100 g mehke bele moke, 80 g sladkorja.

Krhko testo za dno: Iz naštetih sestavin zgnetemo testo in ga pustimo počivati na hladnem pol ure. Biskvit: Maslo in sladkor penasto umešamo, jajcem dodamo zmlete mandlje, mleko, moko s pecilnim praškom, limonino lupinico in mleti cimet. Narahlo umešamo rozine, namočene v rumu. Testo za okras: Vse sestavine zmešamo med dlanmi kot močnik.

Krhko testo razvaljamo na debelino treh milimetrov in pol, z njim pokrijemo dno namaščenega pekača, ga prebodemo z vilicami in pečemo sedem minut pri 190 stopinjah Celzija. Napolnimo ga z biskvitom, potresemo z jabolki, narezanimi na lističe, ki smo jih pokapali z limoninim sokom, posujemo z zdrobljenim testom za okras in spečemo. Pečeno ohladimo, potresemo z mletim sladkorjem in narežemo.