Ingverjeve rezine s hruškami

3 maja, 2016
0
0

Sestavine: biskvit: 250 g moke, pol zavitka pecilnega praška, 2 kavni žlički ingverja v prahu, 160 g rjavega sladkorja, 80 g melase, 2 lepi hruški, 3 jajca, 125 ml sirotke, 125 g masla; za preliv: 80 g melase, 25 g masla, 200 ml sladke smetane, 20 g vaniljevega sladkorja, za noževo konico ingverja v prahu, malo nastrgane limonine lupine.

Moko, pecilni prašek in ingver presejemo v skledo. Hruške olupimo in narežemo na tanke rezine ter malo pokapamo z limonovim sokom. Jajca, maslo in sladkor malo stepamo, da dobimo gladko maso, primešamo sirotko, nato presejano moko s pecilnim praškom in ingverjem, na koncu pa še rezine hrušk. Dno pekača velikosti 15 × 20 cm najprej obložimo s papirjem za peko, nato na papir namažemo melaso in nanjo nadevamo biskvitno zmes. Poravnamo in pečemo od 35 do 40 minut pri 175 stoppinjah.

Naredimo preliv: Melaso in maslo grejemo na šibkem ognju, da se maslo raztopi. Dobro premešamo in prelijemo po pečenem biskvitu. Narežemo na poljubne kose. Sladko smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem, na koncu pa umešamo še limonino lupino in ingver. Postrežemo še tople rezine, na vsako pa damo žlico aromatizirane smetane in rezino sveže hruške.