Rožmarinov sorbet z mlečno čokolado

3 maja, 2016
0
0

Potrebujemo (za 4 osebe): 60 g sladkorja, 40 g rjavega sladkorja, 100 ml mleka, 200 ml vode, 10 g rožmarina, malo limetine lupine, 30 g sladke smetane.

Vse sestavine, razen sladke smetane, skupaj zavremo. Maso pustimo stati pol ure, potem precedimo in dodamo sladko smetano ter zamrznemo v strojčku za izdelavo sladoleda. Če nimamo strojčka za izdelavo sladoleda, damo maso v plastično posodo, pokrijemo in damo v zamrzovalnik. Ko začnejo na robovih posode nastajati ledeni kristali, vzamemo iz zamrzovalnika, dobro premešamo, lahko tudi z mešalnikom, dokler ne postane masa popolnoma gladka, in damo znova v zamrzovalnik. S stepanjem vmešavamo zrak, kar poveča prostornino mase, hkrati pa dobimo večje ledene kristale. To ponavljamo približno na eno do dve uri (odvisno, kako hitro zmrzuje zamrzovalnik), dokler ni masa dovolj trda, da jo lahko zajamemo s sladoledno.

Omaka iz mlečne čokolade

Potrebujemo: 40 g mlečne čokolade, 100 ml sladke smetane, malo kajenskega popra.

Sladko smetano zavremo in prilijemo čokoladi, dobro premešamo, da se vsa čokolada raztopi. Dodamo malo kajenskega popra, pokrijemo in ohladimo.

Marinirana pomaranča z arganovim oljem

Potrebujemo: 1 pomarančo, malo cvetličnega medu, arganovo olje.

Pomarančo olupimo, izrežemo krhlje, jih pokapamo z medom in arganovim oljem. Pokrijemo in damo v hladilnik.

Ohlajeno čokoladno omako penasto stepamo. V izbrani kozarec damo najprej dve jedilni žlici čokoladne omake, nanjo pa kroglico ali žličnik rožmarinovega sorbeta. Dodamo še krhlje marinirane pomaranče, poljubno okrasimo in postrežemo.