Limonine rezine z listnatim testom

3 maja, 2016
0
0

Sestavine: 250 g listnatega testa; za nadev: 100 g sladkorja, 200 g mletih mandljev, 1 jajce, 2 limoni; za limonin žele: sok 2 limon, 40 g sladkorja.

Naredimo nadev: Sladkor in jajce malo stepamo, dodamo nastrgano lupino ene limone, sok dveh limon in mlete mandlje ter dobro premešamo. Testo razvaljamo v pravokotnik 2 mm debelo. Razrežemo ga na tri enake dele. Prvi kos testa postavimo na pekač, 1 cm zunanjega roba namažemo z mešanico rumenjaka in ene žlice mleka, v sredino pa namažemo polovico nadeva. Prekrijemo z drugo plastjo testa in postopek ponovimo. Potem pokrijemo s tretjo plastjo, zunanje robove malo stisnemo, da se zlepijo. Po sredini večkrat prebodemo z vilicami, vrhnjo plast pa premažemo z rumenjakom in mlekom. Pecivo pečemo 15–20 minut pri 180 stopinjah.

Limoni žele naredimo takole: Limonin sok in sladkor zavremo in kuhamo, da se nekoliko zgosti. S toplim želejem premažemo še vroče pecivo, takoj ko ga vzamemo iz pečice. Počakamo, da se ohladi pri sobni temperaturi, potem ga narežemo na poljubne rezine. Okrasimo ga z rezinami limone.