Za 6 kosov potrebujemo: za testo: 200 g polnozrnate moke, 40 g sladkorja, 100 g masla, 60 ml hladne vode, ščepec soli; za nadev: 700 g muškatne buče, 100 g masla, 130 g sladkorja, 200 g kisle smetane, 30 g krušnih drobtin, 20 g vaniljevega sladkorja, limonina lupinica.

Naredimo testo: Moko, sladkor in sol dobro premešamo, potem umešamo zmehčano maslo in dodamo vodo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v plastično folijo in damo za nekaj časa v hladilnik. Nato testo razvaljamo na približno 3 mm debelo in z njim obložimo kvadratni pekač za pite velikosti 20 krat 20 cm. Pečemo 10 minut pri 180 stopinjah.

Potem naredimo nadev: Polovico mesa muškatne buče grobo naribamo, polovico pa narežemo na centimeter debele rezine. V ponvi stopimo 30 g masla in na njem prepražimo naribano bučo. Dodamo 50 g sladkorja, vaniljev sladkor, nastrgano limonino lupinico, drobtine in pol kisle smetane. Vse skupaj dobro premešamo.

Potem v ponvi stopimo 70 g masla, dodamo preostali sladkor in premešamo. Dodamo na rezine narezano bučo in jo pražimo 10 do 15 minut, medtem pa večkrat premešamo, da so rezine buče povsod obdane z maslom in sladkorjem.

V pečeno podlago iz testa najprej nadevamo nadev iz naribane buče, ga poravnamo, po vrhu pa lepo razporedimo prepražene rezine buče. Pito pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Pečeno pito ohladimo, narežemo na poljubne rezine in na vsako damo žličko smetane ter postrežemo.