Medeno-lešnikova parfe rezina

9 aprila, 2016
0
0

Andrej Goljat: Med v pijačah in jedeh (Založba Kmečki glas)


Biskvit:
 Iz beljakov stepemo trd sneg z dodatkom sladkorja, dodamo rumenjake, še nekoliko stepemo sneg in narahlo primešamo moko. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obdali s papirjem za peko. Približno osem minut pečemo pri 180 stopinjah.

Biskvit takoj po peki stresemo na pomokan prt (če ga pustimo na pekaču, se osuši).Biskvit: 4 jajca, 80 g sladkorja, 80 g bele moke; nadev: 100 g medu, 20 g sladkorja, 4 rumenjaki, 4 beljaki, 4 dl sladke smetane, 50 g mletih lešnikov, rum, medena voda

Nadev: Rumenjake z medom penasto umešamo, primešamo mlete pražene lešnike, rum in stepeno sladko smetano, na koncu narahlo primešamo trd sneg iz beljakov in sladkorja.

Biskvit prerežemo na pol, eno polovico položimo v pravokotni model, jo pokapamo z medeno vodo (med nekoliko razredčimo z vodo), napolnimo s parfejem, pokrijemo z drugo polovico biskvita in zamrznemo. Zamrzujemo vsaj pet ur. Parfe narežemo na trikotnike, potresemo s sladkorjem v prahu ali s čokoladnimi ostružki, poljubno okrasimo in ponudimo.