Rezine s skuto in marelicami

9 aprila, 2016
0
0

Alenka Kodele in Tatjana Eberl: Piškoti, piškotki in drugačno pecivo (Založba Kmečki glas)

Testo: 200 g masla, 120 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 4 jajca, 280 g moke, 1 zavitek pecilnega praška, malo nastrgane pomarančne lupinice, 40 g naribane jedilne čokolade, 400 g marelic iz kompota; krema: 40 g praška za vaniljev puding, 500 ml mleka, 75 g sladkorja, 500 g pretlačene skute, 150 g masla; preliv: 50 g jedilne čokolade, 20 g rastlinske masti.


Maslo, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepamo, potem umešamo pomarančno lupino, jajca, moko s pecilnim praškom in naribano čokolado. Maso nadevamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in enakomerno poravnamo. Po testu enakomerno porazdelimo dobro odcejene polovice marelic. Pecivo pečemo 35–40 minut pri 175 stopinj.

Skuto damo v krpo in na cedilo ter pustimo eno uro, da se voda odcedi. Iz praška za puding, sladkorja in mleka skuhamo vaniljev puding. Pokrijemo ga s PVC-folijo, da se folija dotika kreme, in ohladimo. Potem puding gladko razmešamo, umešamo skuto in penasto stepeno maslo. S pripravljeno kremo premažemo ohlajeno pecivo.

Raztopljeni čokoladi primešamo stopljeno rastlinsko mast in dobro premešamo. Če je preliv topel, ga nekoliko ohladimo in z njim prelijemo skutno kremo. Z nazobčano kartico preliv razporedimo po vsej površini in damo pecivo v hladilnik. Dobro ohlajeno narežemo na poljubno velike rezine in dekoriramo s koščki marelic.