Orehov zavitek z listnatim testom

26 oktobra, 2016
0
0

Sestavine: 250 g listnatega testa; za orehov nadev: 2 jajci, 80 g sladkorja, 50 g masla, 200 g mletih orehov, 100 g piškotnih drobtin, malo cimeta, nastrgana lupina 1 limone, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 30 ml ruma, 50 g rozin, 3–4 žlice mleka

Rozine očistimo, operemo in namočimo v rumu. Rumenjake, maslo in pol sladkorja penasto stepamo, dodamo cimet, limonino lupino, rozine z rumom in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Potem narahlo umešamo sneg iz beljakov in preostalega sladkorja, na koncu pa še mešanico orehov in drobtin.

Testo razvaljamo v obliki pravokotnika, na eni strani odrežemo 5 cm širok trak po dolžini in na sredino enakomerno porazdelimo nadev. Zunanje robove testa namažemo z mešanico jajca in malo mleka ter zavitek zavijemo. Na koncih stisnemo s prsti, da se testo zlepi. Potem zavitek obrnemo in postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo ga z mešanico rumenjaka in mleka. Trak testa, ki smo ga odrezali, zrežemo na centimeter široke trakove in z njimi naredimo mrežo po zavitku. Tudi mrežo premažemo in zavitek pečemo 30 do 40 minut pri 190 stopinjah. Pečen in ohlajen zavitek narežemo na želene kose in ponudimo.

V 43. številki Kmečkega glasa najdete še recepte za juhe ter sladke in sladke mini hlebčke