Princeskini krofi

4 maja, 2016
0
0

Paljeno testo: 2 dl vode, 2 dl olja, 200 g moke, 6 jajc, sol.

Vodo zavremo skupaj z oljem in soljo. V vrelo tekočino zakuhamo moko in med stalnim mešanjem kuhamo toliko časa, da odstopi od posode. Še mlačni masi primešamo jajca. Iz ohlajene mase nabrizgamo krofe. Z ravnim nastavkom nabrizgamo 2,5 cm velike okrogle kupčke. Pokapamo jih z vodo in spečemo, ne da bi odpirali vrata pečice. Pečica mora biti segreta na 175 stopinj, pečemo približno 15 minut.

Po tem času temperaturo nekoliko znižamo in princeske še 10 minut sušimo v pečici. Pečenim odrežemo klobuke in jih nadevamo z vaniljevo kremo. Ohlajenim tik pred serviranjem nabrizgamo še stepeno sladko smetano. Pokrijemo z odrezanimi klobuki in potresemo s sladkorjem v prahu.

Vaniljeva krema: 1/2 l mleka, 100 g sladkorja, 70 g bele moke, 3 rumenjaki, 3 beljaki, vaniljev sladkor, rum, 1/2 l sladke smetane.

V 1 deciliter mleka razmešamo rumenjake in moko. Preostalo mleko in polovico sladkorja zavremo. V vrelo mleko zakuhamo rumenjakovo maso in kuhamo toliko časa, da krema postane redka, 5 do 6 minut. Tako kuhana krema se hladna ne razleze. Vreli kremi primešamo rum in trd sneg iz beljakov in druge polovice sladkorja.