Madžarska rezina

4 maja, 2016
0
0

Sestavine: 600 g mehke bele moke, 200 g sladkorja, 2 dl kisle smetane, 50 g masla ali margarine za peko, 2 (100 g) jajci, 1 zavitek pecilnega praška

Iz naštetih sestavin zgnetemo testo, da razvaljamo na debelino treh milimetrov, narežemo na šest krpic, velikih 15 krat 20 centimetrov, ki jih spečemo na pladnjih na papirju za peko, nato pa jih ohladimo. Pečemo približno 8 minut v klasični pečici pri 210 stopinjah, v ventilacijski pri 180 stopinjah, v plinski pečici pa na 3. stopnji.

Krema: 1 l mleka, 200 g sladkorja, 100 g mehke bele moke, 40 g kakavovega prahu, 400 g masla ali margarine

Naredimo kremo: V deciliter hladnega mleka gladko vmešamo moko in kakvov prah. Preostalo moko zavremo skupaj s sladkorjem, dodamo moko in kakav, dobro prekuhamo in pokrito ohladimo. Kladno kuhano kremo primešamo penasto umešanemu maslu ali margarini.

Pripravljeno kremo namažemo po testetnih krpicah, po tri sestavimo druga na drugo, obmažemo s kremo, pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa po vrhu oblijemo s čokolado. Narežemo pet centimetrov široke trakove, te pa na 2,5 cm debele rezine. Postrežemo jih lahko v papirnatih podstavkih.

Obliv: 100 g temne čokolade, 60 g masla ali margarine

Obliv naredimo takole: Čokolado in maslo na sopari stopimo, dobro premešamo, nekoliko ohladimo in oblijemo rezine.